Warmtepomp Beverwijk

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De traditionele cv-ketel is over een aantal jaren verboden. In slechts enkele jaren is de keuze voor een systeem op gas ongeschikt (verboden) geworden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle inwoners moeten overstappen naar een andere manier van verwarmen. Het meest bekende alternatief van een ketel met gas de warmtepomp. Gebaseerd op onze vergelijker achterhaal je alle informatie over een warmtepomp in Beverwijk. Hoe werkt zo’n systeem? Met welke kosten moet ik rekening houden? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Lees alle nuttige details en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Beverwijk!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Beverwijk? Door onze experts bekijk jij handige tips & tricks. Kies voor een onderwerp en jij checkt vlug het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Beverwijk?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Beverwijk?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Beverwijk

Denk jij na over het aanschaffen van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n systeem is vrij gecompliceerd. Vandaar is een officiële warmtepomp installateur in Beverwijk cruciaal. De keuze van een erkende expert is minstens zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. Hij inspecteert jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Hudge warmtepomp). Hoe herken je een bekwame vakman? Voor het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze contracten die van belang zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-erkende bedrijven

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Check of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant hier aangesloten is.

 • OK CV keurmerk

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Wat rendeert het beste in mijn woning? Veelal kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder ontdek je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Niveau Bron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilatielucht Vanaf €1.250 tot 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Standalone en Hybride Lucht van buiten €4.000 – €8.000 50 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Warmte-grondbron €13.000 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Standalone Water (grond/rivier) €20.000 en extra 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, badkamer en toilet wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Het lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Deze vernuftige pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco-installatie. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Beverwijk.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Type isolatie: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden zijn minder geschikt.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) vervult aantrekkelijke opbrengsten. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Leeftijd woning: woningen gebouwd tot 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Meestal werken we met twee variërende type producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Beperkt budget? En neig je naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Linde.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp coördineert de verwarming en het warm water voor 100%. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, bodem of buitenlucht. De investering ligt tussen de €7.500 t/m €19.000 (inc. boring en aansluiten). Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Remeha, Nefit, AWB, Atag, Intergas). Een hybride systeem neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een full-electric oplossing. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgevraagd oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beverwijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Beverwijk

Een veelgestelde vraag: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Alleen de prijs van het systeem is niet erg volledig. Neem nou bijv. de installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Tevens zijn er subsidies die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Het gasverbruik wordt minder maar het stroomverbruik zal toenemen. Al deze kosten en baten neem je in overweging om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beverwijk uit te werken.

Type warmtepomp Prijs pomp Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2700 €1500 €1400 6 jaar
Lucht-water €5900 €2400 €2700 6,5 jaar
Bodem-water €14500 €4000 €3600 9,5 jaar
Water-water €18500 €4800 €4000 16 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Beverwijk?
Straks is gas niet meer verkrijgbaar. In de komende periode moeten veel consumenten wijken naar elektrisch verwarmen (warmtenet). De overheid hanteert (ook in de gemeente Beverwijk) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je de helft van de kostprijs. Tip: subsidie warmtepomp Beverwijk kan jij uitsluitend toepassen op types die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2200 – €5900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het model, vermogen en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor iedere kW extra thermisch vermogen incasseer je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een actueel voorbeeld: de Ariston NUOS PLUS 250 SYS heeft €1.100,00 subsidie en voor de Climaveneta EW-HT 0202 heb je recht op €6.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Beverwijk

Energieneutraal wonen is de toekomst. Gasvrije woningen zijn sterk in opkomst. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Evengoed, deze producten draaien wel op behoorlijk wat stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Dit betekent een maximale energiebesparing! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en panelen gaan jaren extra mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Een zonneboiler kan jou ook helpen met het streven naar energieneutraal leven. Ook interessant: warmtepomp in Tiendeveen plaatsen.

Warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit luchtstromen / ventilatie, tezamen met gewone stroom. Op die manier kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dit kan door een interne compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen de €2600 en €4200. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €400 per 12 maanden. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen samenvoegen is het beste om om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen