Warmtepomp van Clivet

Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €300

Clivet warmtepomp installateur

Online een Clivet warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom heb je inmiddels de keuze uit tal van alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van de info op deze pagina vind je bruikbare info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Clivet.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en neem een degelijke Clivet warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Bulex warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

 • Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
 • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
 • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
 • Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Clivet warmtepomp moet ik kiezen?

Clivet biedt flink wat verschillende warmtepompen, passend bij zowat elk huis (zoals de WBAN 122 S). Maar, welke pomp sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Daarom bespreken we bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Castricum.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze lucht zorgt voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorvloerverwarming plus tapwater (keuken / badkamer). Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Clivetketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt voor de momenten dat het te koud is buiten, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een 100% elektrische type. Belangrijk: dit betekent dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Amsterdam.

Clivet CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Clivet warmtepomp prijzen april 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Clivet subsidie). Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of juist een full electric oplossing? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Clivet warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die zoekende zijn naar een duurzame wijze van verwarming. Clivet warmtepomp

Hoe

Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste installateur.