Warmtepomp van Bulex
Bulex warmtepomp installateur
Online een Bulex warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daardoor heb je tegenwoordig tal van alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van warmtepompspot.nl bekijk je bruikbare info over soorten systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Bulex.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Ontdek welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
- Selecteer de installatie die rijmt met de woning en budget.
- Vergelijk de prijzen en ga in zee met een erkende Bulex warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
- Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
- Check of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
- Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Atlantic warmtepomp.
Is mijn woning geschikt?
- Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.
- Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
- Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
- Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.
- Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Welke Bulex warmtepomp is voor mij geschikt?
Bulex faciliteert in een hele wirwar aan warmtepompen, geschikt voor bijna elke situatie (zoals de Magna Aqua 150/2). Wat jij wil weten is, welk type past nu bij mijn ideaalplaatje? Daarom bekijken we in het kort vijf interessante type installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Barendrecht.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Doorgaans buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De energie komt ten goede van warm water. Dit wordt weer gebruikt voorradiatoren/vloerverwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Bulexketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.
4. Water-water warmtepomp
De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar toepasbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Geschikt voor vloerverwarming en radiatoren. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen.
5. Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een standalone installatie. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Aalsmeer.
Bulex CV ketel met hybride warmtepomp
Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Bulex warmtepomp prijzen oktober 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Bulex subsidie). Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.
Ervaringen
Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of juist een alle electric oplossing? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Bulex warmtepomp. Waardevol voor Nederlanders die zoekende zijn naar een duurzame manier van verwarmen.