Warmtepomp van Atlantic

Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €490

Atlantic warmtepomp installateur

Een geschikte Atlantic warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Derhalve heb je inmiddels de keuze uit nogal wat alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op warmtepompspot.nl tref je praktische info over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Atlantic.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en neem een erkende Atlantic warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Toets of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Airwell warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

 • Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
 • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
 • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.
 • Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Atlantic warmtepomp past bij mijn situatie?

Atlantic verkoopt verschillende warmtepompen, rendabel voor vrijwel ieder huis (zoals de Alfea Extensa+ 10). Maar, welke installatie past nu bij mijn huis? Onderstaand bediscussiëren we kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Amstelveen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze warmte gebruiken we voor warm water. En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis en warm tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Atlanticketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een 100% elektrische oplossing. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Zwijndrecht.

Atlantic CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Atlantic warmtepomp prijzen juli 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Atlantic subsidie). Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of misschien wel een alle electric oplossing? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Atlantic warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die interesse hebben in een “groene” manier van verwarmen. Atlantic warmtepomp

Wat

Vraag offertes op en ontdek de goedkoopste installateur.