Warmtepomp Amstelveen

Het gas wordt langzaam afgesloten. De welbekende CV-ketel is over een aantal jaren verboden. Vanaf komend jaar is het laten installeren van een systeem op gas ongeschikt (verboden) geworden. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Iedereen zal moeten kijken naar een duurzame verwarmingsbron. De optie in plaats van een ketel met gas de warmtepomp. Geholpen door onze vergelijker ontdek je concrete informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Amstelveen. Hoe gaat het in z’n werk? Is het duur of goedkoop? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Check alle cruciale info en kies een betrouwbare vakman / installateur in Amstelveen!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Amstelveen? Aan de hand van de info op deze pagina ontdek je praktische aanbevelingen. Druk op een veelgestelde vraag en check à la minute alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Amstelveen?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Amstelveen?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Amstelveen

Denk jij over de aanschaf van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is best wel pittig. Hierom is een echte warmtepomp installateur in Amstelveen aan te raden. De keuze maken voor een echte installateur doet niet onder voor de taakomschrijving. De installateur bekijkt jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Hitecsa). Hoe ben ik verzekerd van een echte warmtepomp-installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Het KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Check of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als het merk van de warmtepomp erkend is.

 • Het OK CV logo

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Over het algemeen kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel check je de meest relevante info.

Soort Warmtepomp Werking Bron Totale kosten Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilatielucht Vanaf €1.500 tot 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Luchtunit (buiten) €4.000 – €6.500 65 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Volledig elektrisch Warmte-grondbron €13.000 – 17.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water All-electric Water uit de grond €19.500 en hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, toilet en badkamer wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Een lucht-lucht systeem haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het apparaat werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Amstelveen.

Is mijn huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatie: oudere en huizen met lage isolatiewaarden kunnen niet altijd overstappen.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur bewerkstelligt een hoog rendement. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 woningen en ouder hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Ketel op gas: CV-ketels op leeftijd kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Doorgaans onderscheiden we twee variërende type producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Start je liever met een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Klazienaveen.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp regelt de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, aardwarmte of grondwater. De prijzen zullen variëren tussen €6.000 tot zo’n €18.500 inclusief installatie. Veel van deze full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het kost een flinke duit, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Intergas, Vaillant, Atag, AWB, Remeha). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een standalone product. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende type betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Amstelveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Amstelveen

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Alleen de prijs van het systeem is niet erg volledig. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Bovendien heb je soms recht op subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Je gaat minder gas gebruiken, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Amstelveen te berekenen.

Kenmerk warmtepomp Kosten systeem Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €1300 €1000 5,5 jaar
Lucht-water €5200 €1600 €2500 6,5 jaar
Bodem-water €15000 €5000 €4000 14 jaar
Water-water €18000 €4800 €4500 17,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Amstelveen?
Het duurt niet lang, en dan moet ook jouw huis gasvrij zijn. Nog heel even, en dan zullen veel Nederlanders uitwijken naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). Onze regering verschaft (ook in de gemeente Amstelveen) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Dit is een vorstelijke subsidieregeling. Vaak krijg je de helft van de kosten. Tip: subsidie warmtepomp Amstelveen is alleen aan te vragen voor types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2500 en €4900. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke extra kW ontvang je honderd euro extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Om een voorbeeld te noemen: de Aermec CL090H geeft recht op €2.550,00 subsidie en bij de Western Airconditioning Geyser 2 HT 7 ligt dit op €1.650,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Amstelveen

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting hebben de toekomst. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Daartegenover, deze producten hebben een hoog stroomverbruik. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Niet langer betalen voor energie! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de panelen behouden langer hun rendement. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Ook kan de zonneboiler bijdragen om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Skingen plaatsen.

Warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Deze boiler komt aan energie middels ventilatie (lucht) in combinatie met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Zodoende kan het product op milieuvriendelijke wijze tapwater verwarmen. Dit kan door een interne compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler varieert tussen de €2900 – €4100. Wat betreft de energiekosten: houdt rekening met zo’n €380 per kalenderjaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen