Warmtepomp van Hitecsa

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar ieder jaar tot €320

Hitecsa warmtepomp installateur

Online een Hitecsa warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daarom heb je inmiddels de keuze uit verantwoorde alternatieven voor de gasgestookte ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Aan de hand van deze website vergelijk je alle info over type systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Hitecsa.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag offertes op en selecteer een degelijke Hitecsa warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Check of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Heliotherm warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

  • Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
  • Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke Hitecsa warmtepomp past in mijn woning?

Hitecsa faciliteert in flink wat verschillende warmtepompen, relevant voor zowat elk huis (zoals de EKWXBA-1001.1). De hamvraag is, welke pomp past nu bij mijn woning? Daarom bekijken we bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Heerenveen.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze warmte komt ten goede van warm water. Dit wordt weer gebruikt voorvloerverwarming en/of tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Hitecsaketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk aan energie voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. Het systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een volledig-elektrisch oplossing. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima product is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Goes.

Hitecsa CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Hitecsa warmtepomp prijzen maart 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Hitecsa subsidie). Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een full electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Hitecsa warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die bezig zijn met een duurzame energiebron. Hitecsa warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag offertes op en vind een voordelige installateur.