Warmtepomp van Airwell

Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €370

Airwell warmtepomp installateur

Een passende Airwell warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Derhalve zijn er bijzonder veel alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van de info op deze pagina vind je alle details over verschillen tussen installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Airwell.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag prijzen op en ga in zee met een degelijke Airwell warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de A1 Green Energy warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Airwell warmtepomp is voor mij geschikt?

Airwell heeft verschillende warmtepompen, geschikt voor vrijwel iedere woning (zoals de AWHW-PAC-BT-MB-10KW-H11). Wat jij wil weten is, welke installatie rijmt met mijn budget? Onderstaand bespreken we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een soort ventilator buiten. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Amsterdam.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Dit gebruiken we voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorde verwarming in huis plus water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Airwellketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een all-electric product. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte type betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Zeewolde.

Airwell CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Airwell warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning (En er is Airwell subsidie). Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of juist een standalone / full electric opstelling? Wij horen graag over jouw ervaringen met Airwell warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die zoekende zijn naar een gasloze bron van energie. Airwell warmtepomp

Benieuwd

Vergelijk alle aanbieders en vind de installateur voor jouw klus