Warmtepomp Beegden

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De hoog rendement cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een tijdje is het aanvragen van de gasgestookte ketel niet langer mogelijk. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle gezinnen moeten investeren in een milieuvriendelijk alternatief. De optie in plaats van de CV-ketel is een warmtepomp. Middels de info van onze specialisten bekijk jij handige info over een warmtepomp in Beegden. Is mijn huis wel geschikt? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Doorzoek alle nuttige informatie en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Beegden!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Beegden? Door onze experts bekijk jij belangrijke adviezen. Klik op een van de onderwerpen en je vindt à la minute alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Beegden?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Beegden?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Beegden

Overweeg jij het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n duurzame energiebron is behoorlijk ingewikkeld. Vandaar is een geoefende warmtepomp installateur in Beegden benodigd. De keuze maken voor een betrouwbare vakman is minstens zo belangrijk als de klus die op het programma staat. Hij bekijkt jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Aerfor warmtepomp). Waar vind ik een bekwame warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene vergunningen waar je op kunt letten:

 • Het KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 erkenning

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-accreditatie

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Check of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de fabrikant van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Wat rendeert het beste in mijn woning? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de bijgaande tabel bekijk je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Mechanisme Bron Totale kosten Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Hybride combi Ventilerend Vanaf €1.500 25 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en All electric Buitenunit €5.500 – €7.000 75 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Standalone Warmte-grondbron €13.000 – 16.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Helemaal elektrisch Waterbronnen €20.000 en hoger 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, toilet en badkamer gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Dit lucht-lucht systeem haalt (warmte) ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. De pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Beegden.

Is ons huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Isolatie: oudere en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C vervult aantrekkelijke opbrengsten. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwtijd huis: woningen gebouwd tot 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een standalone of hybride warmtepomp?

In de praktijk ontwaren we 2 soorten systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Lauwerzijl.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming en het warm water voor 100%. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, bodem of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €5.500 t/m €21.000 inclusief installatie. De meest efficiënte full electric systemen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het is niet goedkoop, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Remeha, Intergas, Nefit, Atag, Vaillant). De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een all-electric product. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire product betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beegden

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Beegden

De eerste vraag is vaak: wat kost een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Louter de prijs van het apparaat is niet erg volledig. Neem nou bijv. de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. En zoals je misschien weet moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het gasverbruik wordt minder maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Kortom: alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beegden te berekenen.

Soort warmtepomp Tarief product Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3000 €1100 €1200 6,5 jaar
Lucht-water €5100 €2100 €2600 7,5 jaar
Bodem-water €14100 €3900 €3400 11 jaar
Water-water €17000 €4500 €4200 17,5 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Maasgouw?
Binnen afzienbare tijd moet ook jouw huis gasvrij zijn. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel woningen wijken naar duurzame alternatieven (warmtenet). Onze regering verschaft (ook in de gemeente Maasgouw) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het gaat om een royale subsidieregeling. Vaak ontvang je 30% of meer van de kostprijs. Tip: subsidie warmtepomp Beegden is alleen van toepassing op systemen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2800 en €4900. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke kW extra vermogen verdien je een extra “bonus” van €100. Hoe werkt het aanvragen? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een voorbeeld: de Alpha Innotec LWD 5050A-HMD 2 staat gelijk tot €2.300,00 subsidie en voor de Alpha Innotec WWC 100H/X krijg je subsidie tot €2.900,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Beegden

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken zijn sterk in opkomst. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Let op: deze systemen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en ook vakmannen zijn er genoeg. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en kunnen lang meegaan. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: een energieneutraal huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Strijen plaatsen.

Warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie via ventilatiestromen (lucht), in combinatie met gewone stroom. Hierdoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk water verwarmen. Dit gebeurt met ingebouwde compressors. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler varieert tussen de €2900 tot €4500. Je energieverbruik wordt wel hoger: die bedragen al gauw €350 per jaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen is de ideale mix om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Limburg.

Ga vandaag nog besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen