Warmtepomp Beerze

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De ouderwetse cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnen korte tijd is het laten installeren van gasgestookte cv-ketels haast niet meer mogelijk. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Alle gezinnen moeten kiezen voor een duurzame verwarmingsbron. De optie in plaats van een ketel op gas (CV) is zo’n warmtepomp. Op warmtepompspot.nl lees je handige info betreffende een warmtepomp in Beerze. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe hoog is de investering? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Vind alle bruikbare details en bekijk de tarieven via een installateur uit Beerze!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Beerze? Door onze experts ontdek je zinvolle tips. Klik op een van de vragen hieronder, en jij bekijkt ogenblikkelijk het antwoord op jouw vraag.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Beerze?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Beerze?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Beerze

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom de warmtepomp is nogal moeilijk. Daardoor is een ervaren warmtepomp installateur in Beerze onvermijdbaar. Het kiezen van een erkende warmtepomp-installateur doet niet onder voor het kiezen van het juiste systeem. Deze expert bekijkt jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Ariston warmtepomp). Hoe herken je een aangesloten installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp heb je diverse contracten waar je op kunt letten:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welk systeem laat ik installeren? Veelal kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel check je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Mechanisme Warmtebron Investering Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilatielucht Vanaf €1.550 30 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Standalone en Hybride Buitenunit €4.000 – €6.500 50 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Full-electric Bodemwarmte €13.500 – 17.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Helemaal elektrisch Water (grond/rivier) €18.000 of meer 100% Nieuwbouwhuizen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, badkamer en wc wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De pomp combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco-installatie. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Overijssel.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Beerze.

Is mijn woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Soort Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen met lage isolatiewaarden moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C bewerkstelligt een hoog rendement. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bestaand / Nieuwbouw: woningen gebouwd tot 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Ketel op gas: De wat oudere CV-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Doorgaans zijn er 2 verschillende producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Neig jij eerst naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Leermens.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met de bodem, grondwater of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €9.500 tot zo’n €19.500 inclusief installatie. Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. De kosten zijn hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Remeha, Atag, AWB, Vaillant, Intergas). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een standalone product. Een minpunt is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire model betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beerze

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Beerze

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat kost een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Slechts de aanschafprijs is eigenlijk maar het begin. Neem nou bijv. de installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Tevens heb je soms recht op subsidies die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle vormen van kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beerze te berekenen.

Type warmtepomp Kosten systeem Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €4000 €1600 €1900 5,5 jaar
Lucht-water €6100 €2300 €2200 9 jaar
Bodem-water €14900 €4300 €3400 12 jaar
Water-water €18900 €4200 €4300 16,6 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Ommen?
In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel gezinnen uitwijken naar duurzame energie (warmtenet). De 2e kamer bezorgt ons (ook in de gemeente Ommen) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze royale subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je 30% of meer van de aanschafwaarde. Opmerking: subsidie warmtepomp Beerze kun je enkel aanvragen voor installaties die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1900 tot €5500. Het totale bedrag is een afgeleide van het model, vermogen (kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor elke Kw extra vermogen verdien je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Om een voorbeeld te noemen: de Alpha Innotec LWD 7050A/RSX-HMD 2R geeft recht op €2.500,00 subsidie en bij de Carrier 30WG-020A ligt dit op €5.000,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Beerze

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Maar, deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en ook vakmannen zijn er genoeg. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen op weg naar een energieneutrale situatie. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Surhuizum plaatsen.

Warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit de ventilatielucht samen met elektrische energie uit het net. Op die manier kan de installatie via een duurzame methode tapwater verwarmen. Dit kan door de geïntegreerde compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2650 tot €4100. Vergeet niet de verbruikskosten: die bedragen al gauw €370 per 365 dagen. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is een perfecte combinatie om de stroomkosten te drukken in de provincie Overijssel.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen