Warmtepomp van Ariston

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €400

Ariston warmtepomp installateur

Een geschikte Ariston warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daardoor heb je inmiddels de keuze uit zuinige alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Met behulp van de info op deze pagina tref je alle details over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Ariston.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een erkende Ariston warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Aermec warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

 • Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.
 • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
 • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
 • Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.
 • Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke Ariston warmtepomp past in mijn woning?

Ariston hanteert een ruim aanbod met warmtepompen, geschikt voor bijna iedere woning (zoals de NUOS PLUS 250 SYS). Echter, welke installatie rijmt met mijn budget? Daarom bekijken we beknopt de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Almere.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Dit zorgt voor het opwarmen van water.En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming en tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Aristonketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een 100% elektrische installatie. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Zundert.

Ariston CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Ariston warmtepomp prijzen juni 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Ariston subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een standalone oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met Ariston warmtepomp. Waardevol voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een energiezuinige manier van verwarmen. Ariston warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag meerdere offertes aan en kies de goedkoopste installateur.