Warmtepomp van Aermec

Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €380

Aermec warmtepomp installateur

Een Aermec warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Om die reden zijn er tal van alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Met behulp van deze website lees je handige informatie over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Aermec.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die past bij de woning en budget.
  3. Vraag offertes op en neem een echte Aermec warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Jifon warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.
  • In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Aermec warmtepomp is voor mij geschikt?

Aermec verkoopt een arsenaal aan warmtepompen, rendabel voor praktisch ieder huis (zoals de ANK020H). De vraag is, welke pomp matcht bij mijn ideaalplaatje? Hieronder bekijken we kort & bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Rouveen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit gebruiken we voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor radiatoren/vloerverwarming en/of water voor in de badkamer. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Aermecketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt veranderd in direct inzetbare energie. Denk aan energie voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. De installatie kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas. De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een 100% elektrische type. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een uitstekende model is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Zaltbommel.

Aermec CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Aermec warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Aermec subsidie). Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of wellicht een standalone opstelling? Wij horen graag over jouw ervaringen met Aermec warmtepomp. Waardevol voor consumenten die over willen stappen naar een duurzame verwarmingsbron. Aermec warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en vind een voordelige installateur.