Warmtepomp Beltrum

Nederland moet van het gas af. De hoog rendement cv-ketel is straks verleden tijd. Over een tijdje is het aansluiten van een ketel op gas volledig uitgesloten. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle huizenbezitters moeten dus over naar een andere manier van verwarmen. De optie in plaats van de oude ketels is de warmtepomp. Geholpen door de tips van onze experts doorzoek je uitgebreide info voor een warmtepomp in Beltrum. Hoe gaat het in z’n werk? Is het duur of goedkoop? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Ontdek alle nuttige specificaties en check prijzen van een installateur in Beltrum!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Beltrum? Op onze website lees jij bruikbare info. Druk op een van de vragen hieronder, en jij checkt vlug alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Beltrum?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Beltrum?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Beltrum

Denk jij na over het laten installeren van een warmtepomp? De installatie van zo’n duurzame energiebron is vrij gecompliceerd. Juist om die reden is een bekwame warmtepomp installateur in Beltrum noodzakelijk. Het selecteren van een ervaren vakman is net zo relevant als de klus die op het programma staat. De vakman bekijkt jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Climaveneta warmtepomp). Waar vind ik een degelijke vakman? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp vind je velerlei licenties die jou helpen bij het kiezen:

 • Het KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de warmtepomp fabrikant erkend is.

 • OK CV label

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema tref je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Werkwijze Bron Totale kosten Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride systeem Luchtstroom Vanaf €1.500 30 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Lucht van buiten €5.000 – €6.000 70 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Bodemwarmte €14.500 – 16.500 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water All-electric Grondwater €18.500 en hoger 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, toilet en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. MV (lucht-lucht) systeem profiteert van de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt aan de hand van een buitenunit met ventilator. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt veranderd in direct inzetbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Beltrum.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Type isolatie: Gedateerde woningen en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur vervult aantrekkelijke opbrengsten. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwjaar: woningen gebouwd tot 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: Oudere cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Over het algemeen ontwaren we 2 verschillende producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Neig jij eerst naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Lellens.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, aardwarmte of grondwater. De investering ligt tussen de €6.000 tot €19.500 (alles inclusief prijs). De populairste full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Remeha, Atag, Vaillant, AWB, Nefit). Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een 100% elektrische type. Let op: houd er rekening mee dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beltrum

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Beltrum

Een veelgestelde vraag: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Louter de prijs van het systeem is niet compleet. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Tevens komt de beschikbare subsidie die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle vormen van kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beltrum vast te stellen.

Model warmtepomp Prijs pomp Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3100 €2000 €1200 6,5 jaar
Lucht-water €6100 €2400 €2800 6,5 jaar
Bodem-water €14700 €4600 €3900 12,5 jaar
Water-water €17600 €4400 €5300 18 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Berkelland?
Binnenkort gaat de gaskraan helemaal dicht. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel Nederlanders overschakelen op duurzame energie (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Berkelland) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Het betreft een royale subsidieregeling. In veel gevallen krijg je 20% tot 50% van de kosten. Opmerking: subsidie warmtepomp Beltrum is alleen aan te vragen voor types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1450 en €5550. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het type systeem, vermogen en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen ontvang je een extra “bonus” van €100. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een goed voorbeeld: de Alpha Innotec LWD 70A/SX-HMD 1S geeft jou €1.850,00 subsidie en voor de Carrier 61WG025 met pompen krijg je €5.000,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Beltrum

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen met de gasrekening op nul gaan we strak veel meer zien. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Echter, deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan bij het bereiken van een energieneutraal huis. Vind alles uit over warmtepomp in t Veld plaatsen.

Een warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Zo’n boiler haalt zijn energiebron middels ventilatie (lucht) in samenwerking met reguliere energie (stroom). Zodoende kan het op duurzame manier verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij de geïntegreerde compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler valt zo tussen €2750 tot €4700. Vergeet niet de verbruikskosten: houdt rekening met zo’n €330 per 365 dagen. Een elektrische boiler met zonnepanelen is een perfecte combinatie om de stroomkosten te drukken in de provincie Gelderland.

Begin direct met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen