Warmtepomp Bentveld

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De gebruikelijke CV-ketel is straks verleden tijd. Vanaf komend jaar is het aansluiten van een ketel op gas niet meer toegestaan. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle huizenbezitters moeten dus over naar andere innovatieve mogelijkheden. Het meest bekende alternatief van de oude ketels is een warmtepomp installatie. Middels warmtepompspot.nl check je praktische informatie aangaande een warmtepomp in Bentveld. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat kost het? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Doorzoek alle onmisbare info en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Bentveld!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Bentveld? Middels onze expertise check je praktische informatie. Maak een keuze uit een onderwerp en jij checkt onmiddellijk alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Bentveld?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Bentveld?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Bentveld

Iets voor jou, de aanschaf van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n systeem is nogal moeilijk. Hierom is een bedreven warmtepomp installateur in Bentveld onvermijdbaar. De zoektocht naar een bekwame vakman doet niet onder voor de taakomschrijving. Deze expert checkt de hele woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Ecopomp warmtepomp). Hoe kies ik een aangesloten installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei creditaties die van belang zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Bekijk altijd of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of de warmtepomp fabrikant is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Veelal kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In het schema ontdek je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Werking Bron Totale kosten Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.550 40 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Buitenunit €4.000 – €7.500 65 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water 100% elektrisch Warmte-grondbron €14.000 – 16.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Helemaal elektrisch Water uit de grond €18.500 of meer 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer hebben mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in badkamer, keuken en toilet wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Zo’n lucht-lucht systeem profiteert van de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Deze vernuftige pomp staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in toepasbare energie. Denk aan energie voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Bentveld.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C resulteert in aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwtijd huis: woningen gebouwd tot 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een standalone of hybride warmtepomp?

In de praktijk bestaan er twee variërende type producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Nu ook online: warmtepomp installateur Lettele.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, grondwater of de aarde. De prijzen zullen variëren tussen €8.500 t/m €20.500 (inc. boring en aansluiten). De populairste full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het is niet goedkoop, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Remeha, Vaillant, AWB, Nefit, Intergas). Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt als de vraag naar warmte hoog is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een all-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire product betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Bentveld

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Bentveld

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Enkel de kosten van het systeem is niet compleet. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Tevens moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle vormen van kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Bentveld te analyseren.

Bron warmtepomp Aanschafprijs Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2400 €1400 €1700 7 jaar
Lucht-water €6500 €2400 €2100 9 jaar
Bodem-water €14400 €4700 €3100 13 jaar
Water-water €17700 €5200 €5200 17,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Zandvoort?
Over een aantal jaar moet elke woning “gasvrij” zijn. Nog heel even, en dan moeten veel gezinnen overgaan naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). Het rijk verschaft (ook in de gemeente Zandvoort) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. In veel gevallen krijg je de helft van de kostprijs. Advies: subsidie warmtepomp Bentveld is alleen van toepassing op types die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2750 en €4800. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het model, vermogen (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Per extra KW ontvang je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een actueel voorbeeld: de ARGO AEI1G110EMX + Emix heeft €1.100,00 subsidie en m.b.t. de Carrier 61WG045 heb je recht op €7.000,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Bentveld

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken gaan we strak veel meer zien. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Daartegenover, deze systemen verbruiken nog wel het nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Je hebt geen energierekening meer! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en panelen gaan jaren extra mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen bij het bereiken van een energieneutrale situatie. Lees nu verder over warmtepomp in Ter Apel plaatsen.

Een warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. De boiler wekt energie op uit de ventilatielucht gezamenlijk met elektrische energie uit het net. Hierdoor kan het product op milieuvriendelijke wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit kan door de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2600 tot €4000. Onderschat niet de stroomkosten: als basis neem je +/- €315 op de jaarafrekening. Een elektrische boiler met zonnepanelen is de ideale mix om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Holland.

Begin direct met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen