Warmtepomp Biezenmortel

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De gebruikelijke CV-ketel verdwijnt vanaf 2021. Binnen korte tijd is het aanvragen van een op gas verwarmde ketel niet meer toegestaan. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle inwoners moeten overstappen naar een duurzaam alternatief. De alternatieve keuzemogelijkheid van de CV-ketel is de warmtepomp. Door de tips van onze experts vind jij uitgebreide info aangaande een warmtepomp in Biezenmortel. Hoe werkt zo’n systeem? Is het duur of goedkoop? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Check alle nuttige details en kies een betrouwbare vakman / installateur in Biezenmortel!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Biezenmortel? Hieronder vind je nuttige informatie. Druk op een veelgestelde vraag en je ontdekt rap alle informatie.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Biezenmortel?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Biezenmortel?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Biezenmortel

Denk jij over het investeren in een warmtepomp? De installatie van zo’n pomp is vrij moeilijk. Juist om die reden is een erkende warmtepomp installateur in Biezenmortel noodzakelijk. De keuze maken voor een officiële vakman is net zo belangrijk als de klus die op het programma staat. Deze expert neemt jouw huis onder de loep, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Keyter warmtepomp). Waar vind ik een degelijke warmtepomp-installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp vind je velerlei licenties die garanties kunnen bieden:

 • KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer Het merk/type warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Wat rendeert het beste in mijn woning? In de praktijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema hieronder ontdek je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Werkwijze Warmtebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilerend Vanaf €1.400 30 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en All electric Lucht van buiten €5.000 – €6.000 65 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Standalone Warmte-grondbron €14.500 – 18.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwater €18.000 of extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. MV (lucht-lucht) systeem nuttigt (warmte) ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. De pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. Deze warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. De installatie kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Biezenmortel.

Is onze woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Soort Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen met lage isolatiewaarden moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C bewerkstelligt aanzienlijk woongenot. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwtijd huis: huizen opgeleverd voor 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Grofweg zien we twee variërende type producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Nu ook online: warmtepomp installateur Lippenhuizen.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp regelt de verwarming en het warm water voor 100%. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De kostprijs varieert tussen de €6.500 t/m €19.000 (inc. boring en aansluiten). De populairste full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De investering is vrij hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Remeha, Nefit, Intergas, Atag, AWB). De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een all-electric systeem. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Biezenmortel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Biezenmortel

De eerste vraag is vaak: is een warmtepomp duur of goedkoop? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Slechts de aanschafprijs is niet afdoende. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarnaast heb je soms recht op subsidies die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle vormen van kosten en baten moet je noteren om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Biezenmortel te berekenen.

Model warmtepomp Tarief product Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3800 €1800 €1400 4,5 jaar
Lucht-water €6900 €2400 €2300 7 jaar
Bodem-water €14200 €5700 €4600 12 jaar
Water-water €17900 €5200 €4200 15,5 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Haaren?
Binnenkort moet ook jouw huis gasvrij zijn. In de komende periode moeten veel huizen uitwijken naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De regering bezorgt ons (ook in de gemeente Haaren) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het gaat om een vorstelijke subsidieregeling. Niet zelden krijg je de helft van de kostprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Biezenmortel is alleen aan te vragen voor producten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1650 – €5850. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type systeem, vermogen en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke kW extra vermogen incasseer je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe werkt het aanvragen? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een actueel voorbeeld: de ARTEL MHP14RL24P3 heeft €2.500,00 subsidie en m.b.t. de Climaveneta NECS-WN /B 0182 heb je recht op €8.700,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Biezenmortel

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen met de gasrekening op nul hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Maar, deze installaties verbruiken veel stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Jouw energienota naar €0,00. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Ook kan de zonneboiler bijdragen met het streven naar een energieneutrale levensstijl. Zoek ook naar warmtepomp in Tilligte plaatsen.

Warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? De boiler wekt energie op via lucht (ventilatie) i.s.m. standaard elektriciteit. Zodoende kan het efficiënt en milieuvriendelijk tapwater verwarmen. Dat kan dankzij een interne compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers varieert tussen de €2800 tot €4900. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €280 per 12 maanden. Zonnecellen samen met de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Brabant.

Ga vandaag nog besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen