Warmtepomp Bocholtz

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De hoog rendement cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Binnenkort is het laten installeren van een op gas verwarmde ketel ongeschikt (verboden) geworden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Iedereen zal moeten switchen naar een milieuvriendelijk alternatief. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel op gas (CV) is een warmtepomp. Op warmtepompspot.nl doorzoek jij bruikbare informatie voor een warmtepomp in Bocholtz. Hoe werkt zo’n systeem? Is het duur of goedkoop? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Check alle onmisbare specificaties en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Bocholtz!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Bocholtz? Aan de hand van de info op deze pagina check jij bruikbare tips. Kies voor een veelgestelde vraag en check snel alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Bocholtz?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Bocholtz?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Bocholtz

Overweeg jij het aanschaffen van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is behoorlijk complex. Vandaar is een handige warmtepomp installateur in Bocholtz noodzakelijk. De zoektocht naar een echte specialist is op z’n minst zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De vakman inspecteert jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Remko warmtepomp). Wat is een competente vakman? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende vergunningen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Controleer of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • Het OK CV logo

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welke past bij mijn situatie? Doorgaans kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel ontdek je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Mechanisme Bron De kosten Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Samen met gasketel MV / binnenlucht Vanaf €1.500 45 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Lucht van buiten €4.000 – €7.000 70 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Warmte-grondbron €15.000 – 18.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwater €18.000 en extra 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, keuken en badkamer gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een speciale compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar toepasbare energie. Voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Bocholtz.

Is mijn woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Type isolatie: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden kunnen niet altijd overstappen.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C bewerkstelligt een prettige opbrengst. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Normaliter zijn er 2 verschillende producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Lopikerkapel.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp organiseert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met de aardwarmte, buitenlucht of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €9.500 en €19.000 inclusief installatie. Veel gebruikte full electric types zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De investering is vrij hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Remeha, AWB, Nefit, Vaillant, Intergas). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een all-electric type. Het nadeel is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte type is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Bocholtz

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Bocholtz

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Louter de prijs van het systeem is niet representatief voor de totale kosten. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast is er een subsidieregeling die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Bocholtz uit te zoeken.

Model warmtepomp Prijs pomp Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3200 €1700 €1000 6,5 jaar
Lucht-water €4900 €2000 €2700 8 jaar
Bodem-water €15000 €4900 €2900 9,5 jaar
Water-water €17800 €4700 €4300 17,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Simpelveld?
In 2030 is gas niet meer verkrijgbaar. In de komende periode zullen veel huizen overschakelen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Het rijk biedt (ook in de gemeente Simpelveld) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Dit is een gulle subsidieregeling. Vaak ontvang je 30% of meer van de aanschafwaarde. Advies: subsidie warmtepomp Bocholtz is alleen aan te vragen voor modellen die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1850 – €5100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het merk, vermogen (kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor elke Kw extra vermogen heb je recht op €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Alle info vind je op RVO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Bijvoorbeeld: de Atlantic Explorer 270 C biedt €1.250,00 subsidie en wat betreft de Climaveneta WWR 0025T MTD2 is dit €3.000,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Bocholtz

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen met de gasrekening op nul zullen we meer en meer gaan zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Daartegenover, deze consumeren wel de nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Jouw energienota naar €0,00. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en gaan langer mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen op weg naar een energieneutrale situatie. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Tull en ’t Waal plaatsen.

Over warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit luchtstromen / ventilatie, samen met elektrische energie uit het net. Daardoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk warm water leveren. Dit gebeurt met de inwendige compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2750 – €4100. Je energieverbruik wordt wel hoger: houdt rekening met zo’n €295 op de jaarafrekening. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Limburg.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen