Warmtepomp Bosschenhoofd

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De ouderwetse cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Binnen korte tijd is het aanvragen van gasgestookte cv-ketels bij wet verboden. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle inwoners moeten kiezen voor een alternatieve bron. Het meest gekozen alternatief van de CV-ketel is: ‘warmtepomp’. Op onze vergelijker check jij handige tips & tricks bij het kiezen van een warmtepomp in Bosschenhoofd. Hoe werkt het? Is het duur of goedkoop? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Ontdek alle relevante details en ontdek de meest vakkundige installateur in Bosschenhoofd!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Bosschenhoofd? Via onze specialisten bekijk jij zinvolle informatie. Klik op een item uit onze FAQ en bekijk onmiddellijk bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Bosschenhoofd?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Bosschenhoofd?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Bosschenhoofd

Ben jij er al mee bezig, het laten installeren van een warmtepomp? De installatie van de warmtepomp is best wel complex. Om die reden is een vakbekwame warmtepomp installateur in Bosschenhoofd aan te raden. De keuze van een deskundige expert is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De vakman kijkt kritisch naar jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Venco warmtepomp). Hoe kies ik een geoefende vakman? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende bevoegdheden die jou helpen bij het kiezen:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK gecertificeerd

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de fabrikant van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV keurmerk

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welk type moet ik laten installeren? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de onderstaande tabel bekijk je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Werkwijze Warmtebron Investering Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Hybride systeem Luchtstroom Vanaf €1.500 30 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Full electric of Hybride Buitenunit €3.500 – €6.000 70 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water 100% elektrisch Aardwarmte €14.500 – 18.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Standalone Grondwater €19.000 en hoger 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, wc en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. MV (lucht-lucht) systeem gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco-installatie. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Bosschenhoofd.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Type isolatie: minder recente en huizen waar het ontbreekt aan isolatie kunnen niet altijd overstappen.
 • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C vervult een prettige opbrengst. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Leeftijd woning: huizen opgeleverd voor 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • HR-ketel: De wat oudere CV-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of standalone warmtepomp?

In de regel bestaan er 2 afwijkende types: standalone (all electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Maasbree.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp organiseert de verwarming en het warm water voor 100%. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, grondwater of de aarde. De prijzen zullen variëren tussen €9.000 t/m €19.500 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types zijn de grondwater- en bodem systemen. De tarieven liggen best hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Atag, Intergas, Nefit, Remeha, AWB). Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in vergelijking met een standalone product. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima model betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Bosschenhoofd

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Bosschenhoofd

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Louter de kostprijs van de pomp is niet compleet. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarbij moet je rekening houden met de subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Al deze kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Bosschenhoofd te analyseren.

Type warmtepomp Prijs pomp Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1700 €1700 6 jaar
Lucht-water €6900 €2500 €2100 8 jaar
Bodem-water €15500 €4700 €4800 10,5 jaar
Water-water €17700 €4000 €4700 16,6 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Halderberge?
In 2030 is gas niet meer verkrijgbaar. De komende jaren moeten veel consumenten uitwijken naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). De overheid verschaft (ook in de gemeente Halderberge) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kom in actie! En gebruik deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Soms krijg je de helft van de kosten. Advies: subsidie warmtepomp Bosschenhoofd is alleen aan te vragen voor systemen die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2650 en €5250. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het type systeem, vermogen en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen incasseer je nog eens €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de AWB GeniaAir 5/1 AWB (0010016292) biedt €1.800,00 subsidie en met betrekking tot de Climaveneta WWR 0121T MTD2 is dit €7.000,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Bosschenhoofd

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Huizen die enkel stroom gebruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Maar, deze producten consumeren wel de nodige stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en kunnen lang meegaan. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: energieneutraal leven. Vind alles uit over warmtepomp in Ulft plaatsen.

Een warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op uit luchtstromen / ventilatie, i.s.m. reguliere energie (stroom). Om die reden kan het op duurzame manier verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij de geïntegreerde compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen de €2850 – €4100. Je energieverbruik wordt wel hoger: ga maar uit van ongeveer €260 per kalenderjaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler is de ideale mix om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Brabant.

Start met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen