Warmtepomp van Venco

Maak de keuze voor groene energie en bespaar tot wel €450

Venco warmtepomp installateur

Een geschikte Venco warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Hierom bestaan er enorm veel alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Met behulp van de info op deze pagina lees je bruikbare info over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Venco.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een betrouwbare Venco warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Inspecteer of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Thercon warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Venco warmtepomp moet ik kiezen?

Venco hanteert een grote variëteit aan warmtepompen, bruikbaar voor haast elke situatie (zoals de Performo-AE H 55). De vraag is, welk type matcht bij mijn huis? Daarom behandelen we beknopt de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Terneuzen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht zorgt voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorvloerverwarming en/of tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Vencoketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een 100% elektrische oplossing. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Renswoude.

Venco CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Venco warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV (En er is Venco subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of een volledig elektrische installatie? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Venco warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die op zoek zijn naar een verantwoorde bron van energie. Venco warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en ontdek de goedkoopste installateur.