Warmtepomp Deurningen

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De hoog rendement cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een aantal jaar is het aanvragen van een cv-ketel (op gas) geen optie meer. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Met z’n allen zullen we moeten investeren in andere innovatieve mogelijkheden. De opvolger van een HR-ketel is een warmtepomp installatie. Gebaseerd op de tips van onze experts vind jij alle details aangaande een warmtepomp in Deurningen. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de verschillende tarieven? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Doorzoek alle onmisbare informatie en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Deurningen!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Deurningen? Op deze pagina vind jij nuttige aanbevelingen. Klik op een onderwerp en bekijk snel bruikbare info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Deurningen?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Deurningen?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Deurningen

Overweeg jij het laten installeren van een warmtepomp? Met name het laten installeren van de warmtepomp is behoorlijk complex. Daarom is een bekwame warmtepomp installateur in Deurningen aan te raden. De zoektocht naar een echte specialist doet niet onder voor de uit te voeren werkzaamheden. Deze expert keurt jouw hele woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Jifon systeem). Hoe herken je een erkende warmtepomp-specialist? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb je diverse vergunningen die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL certificering

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende bedrijven

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Een groot pluspunt wanneer een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant erkend is.

 • Het OK CV logo

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welk type moet ik laten installeren? Gewoonlijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel bekijk je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride systeem MV / binnenlucht Vanaf €1.750 35 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Lucht van buiten €2.500 – €7.000 55 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Full-electric Aardbron €15.000 – 16.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwater €18.500 of hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, keuken en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. MV (lucht-lucht) systeem gebruikt (warmte) ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Deze vernuftige pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten door middel van een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Overijssel.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in bruikbare energie. Voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Deurningen.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Soort Isolatie: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) vervult een prettige opbrengst. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwjaar: woningen gebouwd tot 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Meestal zijn er 2 afwijkende types: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Liever een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Nieuwegein.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron grondwater, aarde of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €9.500 – €20.500 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit, Atag). Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een full-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Deurningen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Deurningen

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Puur de kostprijs van de pomp is niet compleet. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarnaast moet je rekening houden met de subsidie die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Kortom: alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Deurningen vast te stellen.

Kenmerk warmtepomp Kosten aanschaf Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1700 €1900 4,5 jaar
Lucht-water €6300 €1600 €2400 9 jaar
Bodem-water €14900 €5600 €3500 11,5 jaar
Water-water €18300 €5600 €5200 15,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Dinkelland?
Straks gaat de gaskraan helemaal dicht. Vanaf dit moment gaan veel gezinnen overgaan naar echt groene stroom (warmtenet). Het rijk verschaft (ook in de gemeente Dinkelland) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Dit is een gulle subsidieregeling. In enkele gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de kostprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Deurningen kan jij uitsluitend toepassen op types die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2350 – €4850. Het totale bedrag heeft te maken met het model, capaciteit (kW) en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen ontvang je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Om een voorbeeld te noemen: de Climaveneta AWR 0065T DHW2 XE SL geeft recht op €2.450,00 subsidie en wat betreft de Galletti ENX044HL ligt dit op €6.000,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Deurningen

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Let op: deze producten verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en kunnen lang meegaan. De terugverdientijd wordt zo korter. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen op weg naar een energieneutrale situatie. Zoek ook naar warmtepomp in Wenum Wiesel plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron middels ventilatie (lucht) gezamenlijk met standaard elektriciteit. Hierdoor kan het systeem op verantwoorde wijze water verwarmen. Dit is mogelijk middels een speciale compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2600 – €4000. Wat betreft de energiekosten: houdt rekening met zo’n €320 per jaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Overijssel.

Start met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen