Warmtepomp Driehuis

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De traditionele cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Binnenkort is het aanvragen van een gasgestookt systeem niet meer toegestaan. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Iedereen zal moeten switchen naar een duurzamere oplossing. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel op gas (CV) is het warmtepomp systeem. Via warmtepompspot.nl check je diepgaande beschrijvingen over een warmtepomp in Driehuis. Waar moet ik rekening mee houden? Is het duur of goedkoop? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Check alle nuttige info en ontdek de meest vakkundige installateur in Driehuis!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Driehuis? Via onze specialisten doorzoek je bruikbare tips en adviezen. Klik op een item uit onze FAQ en je vindt binnen no-time alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Driehuis?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Driehuis?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Driehuis

Denk jij na over het investeren in een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n duurzame energiebron is behoorlijk pittig. Daarom is een ervaren warmtepomp installateur in Driehuis cruciaal. De keuze van een bedreven installateur is op z’n minst zo belangrijk als de taakomschrijving. De installateur neemt jouw huis onder de loep, adviseert een geschikte pomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Fujitsu verwarming). Hoe kies ik een ervaren vakman? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene licenties die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 erkenning

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende bedrijven

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Een groot pluspunt wanneer een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de warmtepomp fabrikant hier aangesloten is.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welke moet ik nu kiezen? In de praktijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Werkwijze Bron Totale kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride combi Luchtstroom Vanaf €1.500 35 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Buitenlucht €4.500 – €8.000 50 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Aardwarmte €14.000 – 16.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Water uit de grond €18.000 en meer 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in wc, badkamer en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem neemt (warmte) ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit (soort airco). De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Driehuis.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Soort Isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn minder geschikt.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur resulteert in een hoog rendement. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 woningen en ouder zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: Oudere cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een full electric of hybride warmtepomp?

In de praktijk zijn er twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Start nu ook met warmtepomp installateur Noardburgum.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp regelt de verwarming + warm water volledig zelfstandig. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: de aarde, grondwater of buitenlucht. De initiële investering ligt zo tussen de €6.500 tot €19.000 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het kost een flinke duit, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha, Atag). Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een standalone systeem. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Driehuis

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Driehuis

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de prijs van het systeem geeft een te beperkt beeld. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarbij moet je rekening houden met de subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle kosten en baten neem je in overweging om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Driehuis uit te rekenen.

Kenmerk warmtepomp Prijs pomp Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3100 €1400 €1400 6,5 jaar
Lucht-water €6600 €1500 €2300 8 jaar
Bodem-water €14000 €4900 €4100 9 jaar
Water-water €17000 €4500 €4600 16 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Velsen?
Over een aantal jaar moeten we gasvrij wonen. In de komende periode gaan veel consumenten overstappen op andere vormen van energie (warmtenet). De overheid bezorgt ons (ook in de gemeente Velsen) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kom in actie! En gebruik deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Vaak ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de initiële investering. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Driehuis kan jij uitsluitend toepassen op producten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2700 tot €4200. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het merk, het aantal KW en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Per extra KW verdien je honderd euro extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de Climaveneta i-KI-MTD 0121t geeft recht op €3.900,00 subsidie en voor de Galletti LEW 071WS ligt dit op €8.700,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Driehuis

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Gasvrije woningen zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Niettemin, deze verbruiken nog wel het nodige stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en kunnen lang meegaan. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. De zonneboiler ondersteunt jou bij het bereiken van een energieneutrale woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Wierden plaatsen.

De warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), en combineert dat met gewone stroom. Op basis daarvan kan het efficiënt en milieuvriendelijk water voor douche/bad verwarmen. Dit kan door een speciale compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €2700 en €4600. Vergeet niet de verbruikskosten: houdt rekening met zo’n €270 op de jaarafrekening. Zonnepanelen met een elektrische boiler combineren is het beste idee om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen