Warmtepomp van Fujitsu

Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €450

Fujitsu warmtepomp installateur

Een passende Fujitsu warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Derhalve zijn er bijzonder veel alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Dankzij de info op deze pagina tref je handige informatie over verschillen tussen installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Fujitsu.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een erkende Fujitsu warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Check of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Eneco warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

 • Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
 • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
 • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
 • Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.
 • Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke Fujitsu warmtepomp past bij mijn situatie?

Fujitsu hanteert een hele scala aan warmtepompen, bruikbaar voor praktisch elke ruimte (zoals de Waterstage Comfort 05). De vraag is, welke installatie strookt met mijn woning? Onderstaand bespreken we beknopt de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten door middel van een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Epe.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze lucht gebruiken we voor warm water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor radiatoren/vloerverwarming + water om te douchen. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Fujitsuketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Compatibel met radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel springt bij op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een volledig-elektrisch systeem. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende type betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Diemen.

Fujitsu CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Fujitsu warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Fujitsu subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of wellicht een alle electric oplossing? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Fujitsu warmtepomp. Praktisch voor consumenten die op zoek zijn naar een duurzame energiebron. Fujitsu warmtepomp

Wat

Vraag offertes op en ga voor de goedkoopste installateur