Warmtepomp van Eneco

Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar ieder jaar tot €430

Eneco warmtepomp installateur

Online een Eneco warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Om die reden heb je inmiddels de keuze uit reusachtig veel alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op de info op deze pagina vind je handige informatie over type systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Eneco.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een vakkundige Eneco warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de DUCO warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

 • Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.
 • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
 • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.
 • Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Eneco warmtepomp past bij mijn situatie?

Eneco biedt een grote variëteit aan warmtepompen, relevant voor haast elke woning (zoals de Solo Warmtewinner). Wat jij wil weten is, welk apparaat strookt met mijn wensen? Hierna beoordelen we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Ede.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze warmte komt ten goede van de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor verwarming en warm tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Enecoketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch installatie. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Dalfsen.

Eneco CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Nederlanders weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Eneco warmtepomp prijzen december 2023). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Eneco subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of een standalone systeem? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Eneco warmtepomp. Bruikbaar voor mensen die over willen stappen naar een verantwoorde wijze van verwarming. Eneco warmtepomp

Hoe

Vraag meerdere offertes aan en kies de goedkoopste installateur.