Warmtepomp van Ecoforest
Ecoforest warmtepomp installateur
De beste Ecoforest warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daardoor zijn er reusachtig veel alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op warmtepompspot.nl vind je praktische info over de verschillende apparatuur, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Ecoforest.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
- Selecteer de installatie die rijmt met de woning en budget.
- Vraag prijzen op en ga voor een erkende Ecoforest warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
- De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
- Inspecteer of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
- Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Masser warmtepomp.
Zijn alle huizen geschikt?
- Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.
- Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
- Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
- Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.
- In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Welke Ecoforest warmtepomp is voor mij geschikt?
Ecoforest hanteert een grote variëteit aan warmtepompen, geschikt voor zowat iedere woning (zoals de EcoGeo 3-12). De vraag is, welk type rijmt met mijn huis? Hieronder bespreken we bondig de meest interessante opties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. Deze warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Woerden.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Dit wordt ingezet voor warm water. Dit wordt weer gebruikt voorradiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Ecoforestketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een gesloten of open bron. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar direct inzetbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Werkt prima met radiatoren en vloersystemen. Het apparaat kan ook koelen in de zomer.
5. Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een full-electric oplossing. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Veendam.
Ecoforest CV ketel met hybride warmtepomp
Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Ecoforest warmtepomp prijzen oktober 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Ecoforest subsidie). Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij.
Ervaringen
Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een volledig elektrische pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met Ecoforest warmtepomp. Een uitkomst voor woningeigenaren die bezig zijn met een energiezuinige manier van verwarmen.