Warmtepomp van Masser

Maak de keuze voor groene energie en bespaar tot wel €420

Masser warmtepomp installateur

Een Masser warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor heb je tegenwoordig zuinige alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Aan de hand van onze website vergelijk je alle details over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Masser.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag prijzen op en kies een betrouwbare Masser warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Toets of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Western Airconditioning warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

  • Dak, vloer en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.
  • Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Masser warmtepomp moet ik kiezen?

Masser faciliteert in flink wat verschillende warmtepompen, rendabel voor haast ieder huis (zoals de EE17 (SPOG17)). Maar, welk systeem rijmt met mijn budget? Daarom behandelen we beknopt de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een buitenunit. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Waalre.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit wordt gebruikt voor water op hoge temperatuur. En dit wordt dan ingezet voor centrale verwarming en tapwater (keuken / badkamer). Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Masserketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een gesloten of open bron. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar bruikbare energie. Onder andere voor de centrale verwarming en water om te douchen. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. De installatie heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een all-electric type. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Terneuzen.

Masser CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Masser warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Masser subsidie). Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een volledig elektrische installatie? Wij horen graag over jouw ervaringen met Masser warmtepomp. Bruikbaar voor woningeigenaren die interesse hebben in een verantwoorde verwarmingsbron. Masser warmtepomp

Hoe

Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste installateur.