Warmtepomp van Robur

Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €300

Robur warmtepomp installateur

Een Robur warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Hierom zijn er verantwoorde alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Aan de hand van onze website check je handige informatie over type systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Robur.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een betrouwbare Robur warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de PHNIX warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.
  • Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Robur warmtepomp kan ik het beste installeren?

Robur hanteert flink wat verschillende warmtepompen, geschikt voor vrijwel ieder huis (zoals de GAHP A). De hamvraag is, welk apparaat sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Hierna beoordelen we beknopt de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Nunspeet.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze warmte draagt zorg voor water op hoge temperatuur. En dat is weer bedoeld voor radiatoren/vloerverwarming plus water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Roburketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten of open bron. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch systeem. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Leusden.

Robur CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Robur warmtepomp prijzen oktober 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is Robur subsidie). Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of juist een standalone installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met Robur warmtepomp. Waardevol voor woningeigenaren die op zoek zijn naar een “groene” manier van verwarmen. Robur warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag offertes op en ontdek de goedkoopste installateur.