Warmtepomp van Hiseer

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €350

Hiseer warmtepomp installateur

Online een Hiseer warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom zien we bijzonder veel alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via deze pagina vergelijk je handige informatie over soorten systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Hiseer.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een degelijke Hiseer warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Haier warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

 • Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
 • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
 • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Hiseer warmtepomp kan ik het beste installeren?

Hiseer heeft een ruim aanbod met warmtepompen, aansluitend bij haast elk huis (zoals de AS07V-QPNHE). De hamvraag is, welke pomp strookt met mijn wensen? Om die reden bediscussiëren we bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Heemstede.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit gebruiken we voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor vloerverwarming + water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Hiseerketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. De installatie kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een volledig-elektrisch oplossing. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een uitstekende product is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Epe.

Hiseer CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Hiseer warmtepomp prijzen mei 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Hiseer subsidie). Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een alle electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Hiseer warmtepomp. Nuttig voor consumenten die interesse hebben in een gasloze energiebron. Hiseer warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en vind de installateur voor jouw klus