Warmtepomp van ARGO

Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar ieder jaar tot €430

ARGO warmtepomp installateur

De beste ARGO warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Om die reden heb je inmiddels de keuze uit bijzonder veel alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Op de info op deze pagina check je handige informatie over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van ARGO.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die past bij de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een betrouwbare ARGO warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Aerfor warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

 • Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
 • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
 • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
 • Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke ARGO warmtepomp past in mijn woning?

ARGO hanteert een ruim aanbod met warmtepompen, bruikbaar voor zowat elke woning (zoals de AEI1G110EMX + Emix). Wat jij wil weten is, welk type past nu bij mijn ideaalplaatje? Hieronder beoordelen we beknopt de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Almelo.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie gebruiken we voor het opwarmen van water.En dat komt ten goede van centrale verwarming en/of tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een ARGOketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in direct inzetbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in vergelijking met een standalone installatie. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire product betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Zoeterwoude.

ARGO CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie ARGO warmtepomp prijzen mei 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is ARGO subsidie). Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of juist een standalone / full electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met ARGO warmtepomp. Bruikbaar voor woningbezittersdie op zoek zijn naar een “groene” bron van energie. ARGO warmtepomp

Wat

Vraag meerdere offertes aan en vind de installateur voor jouw klus