Warmtepomp van Enerso

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €500

Enerso warmtepomp installateur

Een geschikte Enerso warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom bestaan er verschillende alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van deze pagina bekijk je praktische info over type systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Enerso.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een erkende Enerso warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Bekijk of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de ELCO warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

  • Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Enerso warmtepomp past in mijn woning?

Enerso biedt een hele wirwar aan warmtepompen, passend bij haast elke ruimte (zoals de AiWa 13 EVI In). De vraag is, welke installatie strookt met mijn woning? Onderstaand bekijken we kort & bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Emmen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie draagt zorg voor de opwarming van water. En dit wordt dan ingezet voor radiatoren/vloerverwarming en water voor in de badkamer. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Enersoketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een full-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Den Haag.

Enerso CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Veel mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Enerso warmtepomp prijzen april 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Enerso subsidie). Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een volledig elektrische pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met Enerso warmtepomp. Bruikbaar voor woningeigenaren die interesse hebben in een verantwoorde energiebron. Enerso warmtepomp

Wat

Vergelijk offertes en ga voor de goedkoopste installateur