Warmtepomp van Wolf

Maak de keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €390

Wolf warmtepomp installateur

Online een Wolf warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom bestaan er reusachtig veel alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Aan de hand van deze pagina tref je alle details over de verschillende apparatuur, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Wolf.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en kies een degelijke Wolf warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Toets of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Venco warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

 • Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.
 • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
 • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
 • Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Wolf warmtepomp kan ik het beste installeren?

Wolf verkoopt verschillende warmtepompen, bruikbaar voor bijna elke situatie (zoals de BWL-1-08 A). De vraag is, welke installatie past nu bij mijn budget? Om die reden bekijken we bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Veendam.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze warmte wordt ingezet voor de opwarming van water. Dit wordt weer gebruikt voorvloerverwarming en tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Wolfketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Geschikt voor vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een all-electric product. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Rozendaal.

Wolf CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie Wolf warmtepomp prijzen maart 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Wolf subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of misschien wel een volledig elektrische installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met Wolf warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die interesse hebben in een “groene” energiebron. Wolf warmtepomp

Nieuwsgierig

Vergelijk alle aanbieders en vind een voordelige installateur.