Warmtepomp Rozendaal

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De welbekende CV-ketel is over een aantal jaren verboden. In slechts enkele jaren is het vervangen van een ketel op gas bij wet verboden. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Met z’n allen zullen we zullen zich oriënteren op andere innovatieve mogelijkheden. Een keuze in plaats van de oude ketels is de warmtepomp. Geholpen door de tips van onze experts bekijk je handige tips & tricks betreffende een warmtepomp in Rozendaal. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe hoog is de investering? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Doorzoek alle cruciale info en tips en vind de voordeligste installateur in Rozendaal!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Rozendaal? Via onze specialisten doorzoek jij nuttige aanbevelingen. Kies voor een veelgestelde vraag en check direct verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Rozendaal?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Rozendaal?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Rozendaal

Denk jij na over de aanschaf van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is behoorlijk gecompliceerd. Om die reden is een bedreven warmtepomp installateur in Rozendaal onontbeerlijk. De zoektocht naar een deskundige vakman is net zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. Hij neemt jouw huis onder de loep, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Hudge installatie). Waar vind ik een competente vakman? Omtrent het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei contracten die betrouwbaar zijn:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-certificering

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Bekijk altijd of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk warmtepomp erkend is.

 • OK CV

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2020]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welk systeem laat ik installeren? Veelal heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema bekijk je een overzicht.

Soort Warmtepomp Werking Bron Investering Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride systeem Luchtstroom Vanaf €1.500 35 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Luchtunit (buiten) €5.000 – €7.500 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Standalone Warmte-grondbron €15.500 – 16.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Water (grond/rivier) €19.500 of hoger 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 hebben mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in wc, keuken en badkamer wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Dit lucht-lucht systeem neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt aan de hand van een buitenunit met ventilator. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Rozendaal.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur realiseert aantrekkelijke opbrengsten. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Meestal maken we onderscheid tussen twee type systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Zoek jij een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Brandwijk.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp regelt de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €6.500 – €21.000 (inc. boring en aansluiten). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Atag, Intergas, AWB, Remeha, Nefit). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt op koude dagen of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een standalone oplossing. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een prima toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Rozendaal

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Rozendaal

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Enkel de prijs van het apparaat is niet afdoende. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. En zoals je misschien weet zijn er subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle kosten en baten moet je noteren om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Rozendaal te analyseren.

Kenmerk warmtepomp Aanschafprijs Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3200 €1000 €1600 6,5 jaar
Lucht-water €6000 €1500 €2700 9 jaar
Bodem-water €14400 €4400 €4100 12,5 jaar
Water-water €17100 €4000 €5200 19 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Rozendaal?
Binnenkort moeten we gasvrij wonen. De komende jaren gaan veel Nederlanders wijken naar echt groene stroom (warmtenet). De regering bezorgt ons (ook in de gemeente Rozendaal) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2020. Het betreft een historische subsidieregeling. Niet zelden ontvang je 30% of meer van de aanschafwaarde. Notitie: subsidie warmtepomp Rozendaal kun je enkel aanvragen voor installaties die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2020).

De actuele subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1350 tot €4800. Het totale bedrag is een afgeleide van het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Per extra KW krijg je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de NIBE F130 staat gelijk tot €1.100,00 subsidie en aangaande de Atlantic Explorer 270 C krijg je subsidie tot €1.250,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Rozendaal

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen zonder gasaansluiting zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Maar, deze installaties hebben een hoog stroomverbruik. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. De kosten voor energie worden dan echt laag. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en installatiebedrijven vind je overal. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en panelen gaan jaren extra mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Ook kan de zonneboiler bijdragen met de doelstelling voor een energieneutrale levensstijl. Ook interessant: warmtepomp in Landhorst plaatsen.

De warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op uit luchtstromen / ventilatie, in combinatie met elektrische energie uit het net. Zodoende kan de installatie via een duurzame methode tapwater verwarmen. Dit gebeurt met de inwendige compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €2850 tot €4900. Je energieverbruik wordt wel hoger: als basis neem je +/- €295 per kalenderjaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Gelderland.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen