Warmtepomp van Clausius
Clausius warmtepomp installateur
Een Clausius warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Derhalve heb je inmiddels de keuze uit verschillende alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op de info op deze pagina vind je praktische info over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Clausius.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Ontdek welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
- Selecteer de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
- Vergelijk de prijzen en selecteer een degelijke Clausius warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
- Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
- Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
- Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
- Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de CTA warmtepomp.
Welke woning is geschikt?
- Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
- Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
- Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
- Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.
- Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Welke Clausius warmtepomp is voor mij geschikt?
Clausius verkoopt een arsenaal aan warmtepompen, rendabel voor vrijwel elke situatie (zoals de classic H 3-15). De hamvraag is, welk type past nu bij mijn woning? Hieronder bespreken we kort de top-5 mogelijkheden.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een speciale compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Wassenaar.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De energie zorgt voor warm water. En dat komt ten goede van de verwarming in huis en water voor in de badkamer. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Clausiusketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en om water op te warmen. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.
5. Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische systeem. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende model is een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Uithoorn.
Clausius CV ketel met hybride warmtepomp
Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Clausius warmtepomp prijzen oktober 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning (En er is Clausius subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn.
Ervaringen
Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of wellicht een full electric systeem? Graag horen wij over jouw ervaringen met Clausius warmtepomp. Praktisch voor Nederlanders die over willen stappen naar een duurzame wijze van verwarming.