Warmtepomp van CTA

Stap over op groene stroom en verlaag je energienota met €360

CTA warmtepomp installateur

De beste CTA warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Om die reden heb je inmiddels de keuze uit tal van alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Aan de hand van warmtepompspot.nl bekijk je bruikbare info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van CTA.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een vakkundige CTA warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Toets of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Weider warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke CTA warmtepomp kan ik het beste installeren?

CTA biedt een hele scala aan warmtepompen, relevant voor bijna elke situatie (zoals de OptiHeat OH 1-18es). Maar, welk apparaat past nu bij mijn wensen? Om die reden bediscussiëren we bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. Deze warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten via de compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Venlo.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De opgewekte energie gebruiken we voor het opwarmen van water.Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor de verwarming in huis en tapwater (keuken / badkamer). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een CTAketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een standalone systeem. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire product is een ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Soest.

CTA CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de CTA warmtepomp prijzen oktober 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning (En er is CTA subsidie). Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of wellicht een standalone systeem? Wij horen graag over jouw ervaringen met CTA warmtepomp. Bruikbaar voor mensen die bezig zijn met een gasloze energiebron. CTA warmtepomp

Wat

Vraag offertes op en ontdek de goedkoopste installateur.