Warmtepomp van Mastertherm

Stap over op groene stroom en bespaar tot wel €320

Mastertherm warmtepomp installateur

Een geschikte Mastertherm warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor zien we enorm veel alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Via onze website bekijk je alle info over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Mastertherm.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en neem een vakkundige Mastertherm warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Itho Daalderop warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
  • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
  • Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.
  • Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Mastertherm warmtepomp is voor mij geschikt?

Mastertherm heeft een hele wirwar aan warmtepompen, bruikbaar voor praktisch elk huis (zoals de BA22I). De vraag is, welk apparaat strookt met mijn wensen? Daarom bekijken we kort & bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een soort airco buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Katwijk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Doorgaans buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De energie draagt zorg voor verwarmd water. En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming + tapwater (keuken / badkamer). Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Masterthermketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Compatibel met vloerverwarming en radiatoren. Het systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een standalone type. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Heerenveen.

Mastertherm CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Mastertherm warmtepomp prijzen maart 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning (En er is Mastertherm subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of juist een full electric installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met Mastertherm warmtepomp. Nuttig voor mensen die over willen stappen naar een duurzame manier van verwarmen. Mastertherm warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag offertes op en vind een voordelige installateur.