Warmtepomp van Itho Daalderop
Itho Daalderop warmtepomp installateur
Een Itho Daalderop warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daardoor zijn er verschillende alternatieven voor de cv-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op deze website check je handige informatie over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Itho Daalderop.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
- Selecteer de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
- Vraag prijzen op en neem een echte Itho Daalderop warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
- Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
- Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
- Controleer of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
- Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Hitachi warmtepomp.
Zijn alle huizen geschikt?
- Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
- Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
- Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
- Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.
- Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Welke Itho Daalderop warmtepomp is voor mij geschikt?
Itho Daalderop hanteert een grote variëteit aan warmtepompen, relevant voor praktisch elk huis (zoals de CombinAir 2.5/24/33). De hamvraag is, welke installatie sluit aan bij mijn huis? Om die reden bekijken we in het kort de top-5 mogelijkheden.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Hilversum.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De energie draagt zorg voor de opwarming van water. En dit wordt dan ingezet voor vloerverwarming plus tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Itho Daalderopketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen.
5. Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een all-electric installatie. Belangrijk: dit betekent dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Harderwijk.
Itho Daalderop CV ketel met hybride warmtepomp
Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Itho Daalderop warmtepomp prijzen oktober 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Itho Daalderop subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij.
Ervaringen
Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of zelfs een standalone installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met Itho Daalderop warmtepomp. Praktisch voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een duurzame wijze van verwarming.