Warmtepomp van Hitachi

Stap over op groene stroom en bespaar tot wel €470

Hitachi warmtepomp installateur

Online een Hitachi warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor bestaan er groene alternatieven voor de hr-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op onze website check je bruikbare info over soorten systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Hitachi.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een betrouwbare Hitachi warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Controleer of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Hautec warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

 • Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
 • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
 • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
 • Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.
 • Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

WelkeHitachi warmtepomp past bij mijn situatie?

Hitachi faciliteert in een arsenaal aan warmtepompen, geschikt voor zowat elke ruimte (zoals de Combi Lite RAS2.5WHVN + RWD2.5NWLE200S). De vraag is, welke pomp past nu bij mijn ideaalplaatje? Om die reden bediscussiëren we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een ‘airco achtig’ toestel. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Heerde.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Dit komt ten goede van het opwarmen van water.En dit wordt dan ingezet voor centrale verwarming plus water om te douchen. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Hitachiketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. Het apparaat kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een full-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire type is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Ermelo.

Hitachi CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Hitachi warmtepomp prijzen mei 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Hitachi subsidie). Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of misschien wel een full electric pomp? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Hitachi warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die bezig zijn met een energiezuinige energiebron. Hitachi warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en vind een voordelige installateur.