Warmtepomp van Hautec
Hautec warmtepomp installateur
Een Hautec warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Om die reden zien we allerlei alternatieven voor de cv-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij deze website bekijk je alle info over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Hautec.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Achterhaal welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
- Selecteer de installatie die matcht bij de woning en budget.
- Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een betrouwbare Hautec warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
- Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
- Bekijk of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
- Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Fujitsu warmtepomp.
Is onze woning geschikt?
- Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
- Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
- Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
- Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.
- In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Welke Hautec warmtepomp kan ik het beste installeren?
Hautec verkoopt een arsenaal aan warmtepompen, aansluitend bij bijna elke ruimte (zoals de HWL-25-EC). De vraag is, welk apparaat sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Om die reden behandelen we in het kort de meest gekozen installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Hardenberg.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Dit wordt gebruikt voor water op hoge temperatuur. En dat komt ten goede van centrale verwarming en tapwater (keuken / badkamer). Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Hautecketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.
5. Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een all-electric product. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een populaire model betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Eindhoven.
Hautec CV ketel met hybride warmtepomp
Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Hautec warmtepomp prijzen oktober 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Hautec subsidie). Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.
Ervaringen
Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een standalone oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met Hautec warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die bezig zijn met een gasloze verwarmingsbron.