Warmtepomp van Nefit

Stap over op groene stroom en bespaar tot wel €350

Nefit warmtepomp installateur

Online een Nefit warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve heb je inmiddels de keuze uit nogal wat alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op warmtepompspot.nl vind je alle info over soorten systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Nefit.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en ga voor een echte Nefit warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Inspecteer of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de MDV warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

 • Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
 • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
 • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
 • Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.
 • Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Nefit warmtepomp past in mijn woning?

Nefit biedt een grote variëteit aan warmtepompen, bruikbaar voor bijna elke situatie (zoals de EnviLine A/W 14 B-T). Maar, welk apparaat past nu bij mijn woning? Onderstaand bekijken we kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Lelystad.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze warmte gebruiken we voor warm water. En dat komt ten goede van vloerverwarming en/of warm tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Nefitketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar bruikbare energie. Voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een all-electric product. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire type is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Hoorn.

Nefit CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Nefit warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is Nefit subsidie). Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een standalone oplossing? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Nefit warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die op zoek zijn naar een “groene” energiebron. Nefit warmtepomp

Nieuwsgierig

Vul je gegevens in en vind de installateur voor jouw klus