Warmtepomp van MDV
MDV warmtepomp installateur
Een MDV warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom heb je tegenwoordig allerlei alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via deze pagina lees je praktische info over soorten systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van MDV.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
- Maak een keuze voor de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
- Vraag meerdere offertes op en selecteer een degelijke MDV warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
- Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
- Bekijk of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
- Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Keyter warmtepomp.
Is mijn woning geschikt?
- Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
- Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
- LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
- Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.
- Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
WelkeMDV warmtepomp past bij mijn situatie?
MDV heeft een hele wirwar aan warmtepompen, passend bij zowat elk huis (zoals de MGC-V12W/D2RN1). De hamvraag is, welk systeem sluit aan bij mijn budget? Daarom bediscussiëren we beknopt de top-5 mogelijkheden.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een soort airco buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Kerkrade.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze warmte komt ten goede van de opwarming van water. En dat komt ten goede van verwarming en water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een MDVketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen.
5. Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een full-electric oplossing. Minder fraai is het feit dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Heerhugowaard.
MDV CV ketel met hybride warmtepomp
Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Veel mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check MDV warmtepomp prijzen december 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is MDV subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.
Ervaringen
Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een volledig elektrische opstelling? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met MDV warmtepomp. Waardevol voor consumenten die op zoek zijn naar een verantwoorde bron van energie.