Warmtepomp van Cooper&Hunter

Maak de keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €390

Cooper&Hunter warmtepomp installateur

Online een Cooper&Hunter warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Om die reden heb je tegenwoordig tal van alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via deze website vind je handige informatie over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Cooper&Hunter.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een echte Cooper&Hunter warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Inspecteer of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Carrier warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

 • Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
 • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
 • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
 • Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.
 • Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Cooper&Hunter warmtepomp moet ik kiezen?

Cooper&Hunter hanteert een hele scala aan warmtepompen, aansluitend bij zowat iedere woning (zoals de CH-HP10SINK3). De vraag is, welke installatie matcht bij mijn woning? Hierna bediscussiëren we kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Culemborg.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze lucht wordt gebruikt voor warm water. Dit wordt weer gebruikt voorde verwarming in huis en warm tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Cooper&Hunterketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We differentiëren een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een standalone systeem. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende model is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Apeldoorn.

Cooper&Hunter CV ketel met hybride warmtepomp

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Cooper&Hunter warmtepomp prijzen maart 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning (En er is Cooper&Hunter subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of juist een alle electric systeem? Deel gerust jouw ervaringen met Cooper&Hunter warmtepomp. Praktisch voor consumenten die op zoek zijn naar een duurzame manier van verwarmen. Cooper&Hunter warmtepomp

Hoe

Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur