Warmtepomp van Carrier
Carrier warmtepomp installateur
Online een Carrier warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom zien we tal van alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Op deze pagina vind je alle info over type systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Carrier.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
- Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
- Vergelijk de prijzen en ga voor een degelijke Carrier warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
- Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
- Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
- Bekijk of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
- Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Auer warmtepomp.
Is mijn huis geschikt?
- Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
- Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
- Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
- Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.
- Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Welke Carrier warmtepomp past in mijn woning?
Carrier heeft verschillende warmtepompen, aansluitend bij vrijwel iedere woning (zoals de 30AWH004HD). Wat jij wil weten is, welk apparaat rijmt met mijn wensen? Om die reden beoordelen we beknopt de meest interessante opties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een soort ventilator buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Beverwijk.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De energie wordt gebruikt voor het opwarmen van water.Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor verwarming en/of water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Carrierketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp profiteert van bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.
5. Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een full-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima model betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Alkmaar.
Carrier CV ketel met hybride warmtepomp
Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Nederlanders weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Carrier warmtepomp prijzen oktober 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning (En er is Carrier subsidie). Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet afdoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn.
Ervaringen
Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of misschien wel een alle electric opstelling? Graag horen wij over jouw ervaringen met Carrier warmtepomp. Bruikbaar voor woningeigenaren die bezig zijn met een verantwoorde wijze van verwarming.