Warmtepomp van Auer

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €440

Auer warmtepomp installateur

Een Auer warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve zien we de wereld aan alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Met behulp van warmtepompspot.nl vind je handige informatie over type systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Auer.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een erkende Auer warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Alpha Innotec warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

 • Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.
 • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
 • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
 • Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

WelkeAuer warmtepomp moet ik kiezen?

Auer heeft een hele wirwar aan warmtepompen, relevant voor haast elke situatie (zoals de Cylia Air 300 1-Ech). De hamvraag is, welke installatie rijmt met mijn ideaalplaatje? Onderstaand beoordelen we kort & bondig de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een buitenunit. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Amsterdam.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De opgewekte energie wordt ingezet voor de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming en water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Auerketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische systeem. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Zwolle.

Auer CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Auer warmtepomp prijzen mei 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Auer subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een volledig elektrische installatie? Deel gerust jouw ervaringen met Auer warmtepomp. Bruikbaar voor consumenten die zoekende zijn naar een duurzame wijze van verwarming. Auer warmtepomp

Nieuwsgierig

Vergelijk offertes en vind een voordelige installateur.