Warmtepomp van Alpha Innotec

Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €390

Alpha Innotec warmtepomp installateur

Een Alpha Innotec warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daarom bestaan er verschillende alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Met behulp van deze pagina bekijk je alle info over soorten systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Alpha Innotec.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een erkende Alpha Innotec warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de ACM Kalte Klima warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke Alpha Innotec warmtepomp moet ik kiezen?

Alpha Innotec hanteert een hele wirwar aan warmtepompen, geschikt voor zowat ieder huis (zoals de BWP 109). Echter, welk type past nu bij mijn ideaalplaatje? Hieronder beoordelen we in het kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Aalsmeer.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De energie wordt ingezet voor verwarmd water. En dat komt ten goede van vloerverwarming en/of water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Alpha Innotecketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een gesloten of open bron. De warmte uit de bodem wordt veranderd in warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Compatibel met vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een 100% elektrische type. Minder fraai is het feit dat je een gasaansluiting houdt. Een prima toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Zevenaar.

Alpha Innotec CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Alpha Innotec warmtepomp prijzen november 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Alpha Innotec subsidie). Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een alle electric oplossing? Graag horen wij over jouw ervaringen met Alpha Innotec warmtepomp. Nuttig voor consumenten die op zoek zijn naar een energiezuinige manier van verwarmen. Alpha Innotec warmtepomp

Nieuwsgierig

Vergelijk alle aanbieders en ontdek de goedkoopste installateur.