Warmtepomp Zevenaar

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De ouderwetse cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnenkort is het aanvragen van een cv-ketel (op gas) geen optie meer. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Iedereen zal moeten kijken naar een alternatieve bron. De opvolger van een ketel met gas een warmtepomp installatie. Middels onze vergelijker lees jij relevante tips aangaande een warmtepomp in Zevenaar. Hoe werkt het? Wat zijn de verschillende tarieven? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Ontdek alle bruikbare informatie en check prijzen van een installateur in Zevenaar!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Zevenaar? Op deze pagina vind je bruikbare informatie. Klik op een veelgestelde vraag en jij bekijkt onmiddellijk alle details.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Zevenaar?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Zevenaar?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Zevenaar

Denk jij over de installatie van een warmtepomp? Het laten installeren van de warmtepomp is behoorlijk ingewikkeld. Hierom is een erkende warmtepomp installateur in Zevenaar onmisbaar. De keuze van een bekwame warmtepomp-installateur is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. Hij bekijkt jouw woning, heeft een adviserende rol, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Jifon systeem). Hoe herken je een vakbekwame warmtepomp-installateur? Voor het installeren van een warmtepomp vind je velerlei creditaties die van belang zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-erkende bedrijven

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Het is relevant dat de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of de fabrikant van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV label

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Welke moet ik nu kiezen? Veelal kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema vind je een overzicht.

Soort Warmtepomp Werking Energiebron De kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride Ventilatielucht Vanaf €1.600 tot 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch of Hybride Lucht buitenaf €3.500 – €8.000 75 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Full-electric Grondbron €13.000 – 16.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Volledig elektrisch Water uit de grond €19.000 en meer 100% Woningen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, keuken en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Een lucht-lucht systeem profiteert van de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort ventilator buiten. Deze warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Zevenaar.

Is ons huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Type isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) realiseert goede rendementen. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwjaar: jaren 80 huizen (of ouder) kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Ketel op gas: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Meestal ontwaren we 2 verschillende producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Nu ook online: warmtepomp installateur Hoofdplaat.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, grondwater of de aarde. De kostprijs varieert tussen de €6.000 t/m €20.500 (alles inclusief prijs). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Remeha, Atag, Intergas, Vaillant, Nefit). Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een standalone product. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd product betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Zevenaar

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Zevenaar

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat is de prijs van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Uitsluitend de kosten van het systeem geeft geen volledig beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Tevens heb je soms recht op subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle kosten en baten neem je in overweging om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Zevenaar te analyseren.

Soort warmtepomp Aanschafprijs Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3700 €1400 €1400 4,5 jaar
Lucht-water €6500 €2100 €2200 6,5 jaar
Bodem-water €14300 €4600 €3400 10 jaar
Water-water €18100 €4200 €4300 17 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Zevenaar?
Het duurt niet lang, en dan moet elke woning “gasvrij” zijn. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel huizen overstappen op andere vormen van energie (warmtenet). De 2e kamer bezorgt ons (ook in de gemeente Zevenaar) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Kom in actie! En gebruik deze royale subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de initiële investering. Notitie: subsidie warmtepomp Zevenaar is alleen aan te vragen voor types die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1450 – €4050. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het type, vermogen en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke extra kW krijg je nog eens €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit kan allemaal via RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de Viessmann Vitocal 222-S AWB-M-E-AC 221.C06 biedt €1.800,00 subsidie en m.b.t. de ELCO Aerotop T26 EXT is dit €3.800,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Zevenaar

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken hebben de toekomst. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Let op: deze producten verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en zijn gemakkelijk te installeren. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de panelen behouden langer hun rendement. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Ook kan de zonneboiler bijdragen met het streven naar een energieneutrale woning. Zoek ook naar warmtepomp in Rottevalle plaatsen.

Over warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit luchtstromen / ventilatie, i.s.m. standaard elektriciteit. Hierdoor kan het systeem op verantwoorde wijze water verwarmen. Dit is mogelijk middels een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2800 en €4200. Je energieverbruik wordt wel hoger: als basis neem je +/- €290 per jaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler is de ideale mix om de stroomkosten te drukken in de provincie Gelderland.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen