Warmtepomp van ACM Kalte Klima

Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar ieder jaar tot €460

ACM Kalte Klima warmtepomp installateur

Online een ACM Kalte Klima warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Om die reden zijn er de wereld aan alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij de info op deze pagina check je praktische info over type systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van ACM Kalte Klima.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een vakkundige ACM Kalte Klima warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Warmflow warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

 • Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.
 • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
 • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
 • Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.
 • In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke ACM Kalte Klima warmtepomp past bij mijn situatie?

ACM Kalte Klima heeft verschillende warmtepompen, relevant voor praktisch iedere woning (zoals de SCAEY-P101HEP1). Echter, welke pomp rijmt met mijn ideaalplaatje? Hierna bediscussiëren we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gaat op basis van een buitenunit. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Zwijndrecht.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze warmte zorgt voor verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor vloerverwarming en water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een ACM Kalte Klimaketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Werkt prima met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een all-electric product. Het nadeel is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Woerden.

ACM Kalte Klima CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook ACM Kalte Klima warmtepomp prijzen mei 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is ACM Kalte Klima subsidie). Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of zelfs een full electric systeem? Wij horen graag over jouw ervaringen met ACM Kalte Klima warmtepomp. Nuttig voor woningeigenaren die op zoek zijn naar een duurzame manier van verwarmen. ACM Kalte Klima warmtepomp

Hoe

Vul je gegevens in en ontdek de goedkoopste installateur.