Warmtepomp van Warmflow

Verlaag jou gasverbruik en bespaar ieder jaar tot €300

Warmflow warmtepomp installateur

Een geschikte Warmflow warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor bestaan er interessante alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van deze pagina check je alle info over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Warmflow.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die matcht bij de woning en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een echte Warmflow warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Controleer of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Ecensy warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Warmflow warmtepomp is voor mij geschikt?

Warmflow hanteert een hele wirwar aan warmtepompen, bruikbaar voor praktisch iedere woning (zoals de GS16). De hamvraag is, welke installatie rijmt met mijn ideaalplaatje? Onderstaand bekijken we in het kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Zeewolde.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De energie gebruiken we voor de opwarming van water. En dat komt ten goede van vloerverwarming en water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Warmflowketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een standalone product. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire model betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Waalre.

Warmflow CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Warmflow warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Warmflow subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een standalone / full electric installatie? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Warmflow warmtepomp. Praktisch voor Nederlanders die op zoek zijn naar een “groene” bron van energie. Warmflow warmtepomp

Wat

Vul je gegevens in en ga voor de goedkoopste installateur