Warmtepomp van ARTEL

Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar ieder jaar tot €500

ARTEL warmtepomp installateur

Een passende ARTEL warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Hierom zijn er de wereld aan alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van deze pagina tref je alle details over soorten systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van ARTEL.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een degelijke ARTEL warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Air Trade Centre warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

  • Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.
  • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.
  • Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke ARTEL warmtepomp past bij mijn situatie?

ARTEL verkoopt verschillende warmtepompen, bruikbaar voor bijna elke woning (zoals de MHP10RL24). De hamvraag is, welk systeem sluit aan bij mijn woning? Hierna bediscussiëren we beknopt vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Amersfoort.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Dit wordt ingezet voor verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor vloerverwarming + tapwater (keuken / badkamer). Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een ARTELketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Compatibel met vloerverwarming en radiatoren. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch installatie. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Zutphen.

ARTEL CV ketel met hybride warmtepomp

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk ARTEL warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV (En er is ARTEL subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een standalone / full electric systeem? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met ARTEL warmtepomp. Praktisch voor consumenten die zoekende zijn naar een “groene” energiebron. ARTEL warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag offertes op en ga voor de goedkoopste installateur