Warmtepomp van Inovatech GmbH

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar ieder jaar tot €300

Inovatech GmbH warmtepomp installateur

Online een Inovatech GmbH warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom heb je tegenwoordig interessante alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Aan de hand van de info op deze pagina bekijk je bruikbare info over type systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Inovatech GmbH.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een betrouwbare Inovatech GmbH warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Oilon warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

 • Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
 • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
 • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
 • Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.
 • Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Inovatech GmbH warmtepomp moet ik kiezen?

Inovatech GmbH hanteert een hele scala aan warmtepompen, relevant voor zowat elk huis (zoals de Inno SWP 32i). De vraag is, welk type strookt met mijn ideaalplaatje? Daarom behandelen we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Utrecht.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Dit draagt zorg voor water op hoge temperatuur. En dit wordt dan ingezet voor verwarming en/of water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Inovatech GmbHketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch product. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende type is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Veldhoven.

Inovatech GmbH CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Inovatech GmbH warmtepomp prijzen mei 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Inovatech GmbH subsidie). Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet bestendig. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of zelfs een standalone / full electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Inovatech GmbH warmtepomp. Waardevol voor mensen die zoekende zijn naar een gasloze energiebron. Inovatech GmbH warmtepomp

Wat

Vul je gegevens in en vind een voordelige installateur.