Warmtepomp van Oilon

Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €390

Oilon warmtepomp installateur

Een geschikte Oilon warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve heb je tegenwoordig interessante alternatieven voor de hr-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via deze website tref je alle info over type systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Oilon.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag prijzen op en kies een betrouwbare Oilon warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de YORK warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
  • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.
  • Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Oilon warmtepomp is voor mij geschikt?

Oilon biedt een arsenaal aan warmtepompen, bruikbaar voor zowat iedere woning (zoals de Cube 10). Echter, welk apparaat strookt met mijn ideaalplaatje? Om die reden bespreken we bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort ventilator buiten. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Waddinxveen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De opgewekte energie wordt ingezet voor de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor vloerverwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Oilonketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. De pomp kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch systeem. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een prima product is de ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Tilburg.

Oilon CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Oilon warmtepomp prijzen oktober 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Oilon subsidie). Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of wellicht een standalone oplossing? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Oilon warmtepomp. Praktisch voor Nederlanders die interesse hebben in een duurzame manier van verwarmen. Oilon warmtepomp

Benieuwd

Vul je gegevens in en vind een voordelige installateur.