Warmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €330

Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp installateur

Een geschikte Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve zijn er verantwoorde alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij warmtepompspot.nl vind je alle details over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Mitsubishi Heavy Industries.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een degelijke Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Controleer of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Mastertherm warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

 • Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
 • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
 • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.
 • Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp kan ik het beste installeren?

Mitsubishi Heavy Industries hanteert een hele scala aan warmtepompen, rendabel voor zowat iedere woning (zoals de ESA30E-25). De hamvraag is, welk apparaat rijmt met mijn budget? Hierna bediscussiëren we beknopt de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Leiden.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze warmte draagt zorg voor het opwarmen van water.En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming + warm tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Mitsubishi Heavy Industriesketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. De pomp heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een 100% elektrische type. Het nadeel is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Hoogeveen.

Mitsubishi Heavy Industries CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrisch systeem (zie Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp prijzen april 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning (En er is Mitsubishi Heavy Industries subsidie). Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een standalone opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die over willen stappen naar een “groene” manier van verwarmen. Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp

Nieuwsgierig

Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste installateur.