Warmtepomp van NIBE
NIBE warmtepomp installateur
De beste NIBE warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom heb je inmiddels de keuze uit allerlei alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Aan de hand van onze website check je praktische info over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van NIBE.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
- Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
- Vergelijk de prijzen en kies een degelijke NIBE warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
- Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
- Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
- Toets of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
- Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Meeting warmtepomp.
Is onze woning geschikt?
- Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.
- Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
- Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
- Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.
- Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Welke NIBE warmtepomp is voor mij geschikt?
NIBE heeft een hele scala aan warmtepompen, aansluitend bij praktisch elk huis (zoals de AMS10-12). Wat jij wil weten is, welk systeem past nu bij mijn wensen? Hierna bediscussiëren we bondig de meest gekozen installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Leusden.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht zorgt voor warm water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor radiatoren/vloerverwarming en/of warm tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een NIBEketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.
4. Water-water warmtepomp
De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.
5. Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een all-electric product. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgevraagd model is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Houten.
NIBE CV ketel met hybride warmtepomp
Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie NIBE warmtepomp prijzen oktober 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is NIBE subsidie). Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet bestendig. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn.
Ervaringen
Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of een volledig elektrische opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met NIBE warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die zoekende zijn naar een “groene” verwarmingsbron.