Warmtepomp van Hidros

Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €440

Hidros warmtepomp installateur

Een Hidros warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daardoor zijn er de wereld aan alternatieven voor de gasgestookte ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Dankzij deze website check je alle details over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Hidros.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vergelijk de prijzen en neem een erkende Hidros warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Controleer of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de GREE warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

  • Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke Hidros warmtepomp moet ik kiezen?

Hidros hanteert verschillende warmtepompen, geschikt voor praktisch elk huis (zoals de LHA.1002.LS). Wat jij wil weten is, welk type past nu bij mijn wensen? Hierna bespreken we beknopt de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Heemskerk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie wordt gebruikt voor de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor verwarming en water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Hidrosketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een all-electric installatie. Belangrijk: dit betekent dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een prima toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Enschede.

Hidros CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Hidros warmtepomp prijzen april 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Hidros subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of wellicht een standalone / full electric installatie? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Hidros warmtepomp. Waardevol voor mensen die op zoek zijn naar een gasloze energiebron. Hidros warmtepomp

Nieuwsgierig

Vul je gegevens in en ga voor de goedkoopste installateur